Wat is er zoal te doen?

De omgeving van Het Zwaluwnest heeft zeer veel mogelijkheden voor recreatief vermaak en ontspanning. Het polderlandschap leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en diverse ‘polder-sporten’. Hieronder een opsomming van de verschillende mogelijkheden:

Wandelroutes

Wandelroutes vanaf de locatie: 3  / 4  / 7 km
Molenviergang-route 6/10 km
Zegerplas-route   15/21 km
Ursula-route  5 km
Wandelen en/of fietsen met een gids, telefoon: 0172 605302
Diverse routes te vinden op:

Fietsroutes

Rondje Meije: 20 en 35 km
Nieuwkoopse Plassen route: 40 km
Braassemermeer-route: 49 km

Kijk voor diverse routes op:

Fietsverhuur

Wilt u voor één of meerdere dagen fietsen huren om door de prachtige polderlandschappen van Ter Aar, Nieuwkoop, Nieuwveen, Langeraar en omstreken te fietsen? Bij Jan Wim Kroon Tweewielers kunt u al voor 10 Euro per dag een fiets huren.

Kanoverhuur

Geniet per kano van uniek natuurgebied. Er even tussen uit om tot rust te komen. Start midden in het boerenland met prachtige tochten naar de Nieuwkoopse Plassen.
Bij Kanoboerderij De Vooruitgang kunt u een kano huren voor een halve -of voor een hele dag.

Zwembad De Wel

Zwembad De Wel heeft veel te bieden voor jong en oud.

Er is een wedstrijdbad (25 m), een kinderbad, een peuterbad en een plonsbad, waar de glijbaan van 32 meter in uitkomt. In het plonsbad zijn ook een bruisbank en jetstreamers.

Zwembad Aarweide

Het zwembad in Ter Aar heeft 3 bassins; een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad en een peuterbad.

De drie bassins grenzen aan een heerlijke grote zonneweide. Voor de oudere jeugd is er een voet- en volleybalveld. Er is ook een grote glijbaan.

Zwembad de Hoorn

Zwem- en recreatiebad De Hoorn in Alphen aan den Rijn is een prachtig modern zwembad, met zowel binnen- en buitenbaden.
Het zwembad heeft een 15 meter hoge en 60 meter lange glijbaan, een baby- en peuterbad, een doelgroepenbad en een tweetal duikplanken (1m & 3m).

Wet 'n Wild

Het terras aan het water en het Beachhouse bieden uitzicht op de Zegerplas, een paradijs voor de watersporter. Je kunt gebruik maken van de kabelskibaan als zowel beginnende als gevorderde waterskiër. Wet ’n Wild is gelegen aan het Zegerstrand, een recreatiestrand voor jong en oud.

Rederij Avifauna

Maak eens een authentieke Hollandse (culinaire) rondvaart langs polders en molens door het prachtige Groene Hart van Zuid-Holland. Aan boord zijn talloze culinaire mogelijkheden en de 3 partyschepen zijn verwarmd. U kunt dit uitstekend combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna.

Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna is één van de grootste vogelparken in Europa. Ga op reis, wandel door verschillende werelddelen en bewonder honderden vogels, allemaal met hun eigen uiterlijk en charme. In Avifauna wonen meer dan 1.800 gevleugelde vrienden!

Bowling Alphen

Bowlen op één van onze 12 bowling banen in combinatie met lekker eten? Dit is mogelijk bij Bowling & Party centrum Alphen. In het weekend en tijdens de vakanties wordt er veel aan het zogenoemde ‘Blacklight Disco Bowlen‘ gedaan op onze ‘Glow in the dark’ banen. Zo wordt een potje bowlen nog leuker.

Archeon

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Archeon- De Wereld van de Geschiedenis.

Overige activiteiten:

Poldersport

(Midget) golf
Overige activiteiten