Een stukje geschiedenis

Sinds 1885 zijn wij, Kees en Margreet van Woudenberg, de vierde generatie die op dit mooie stekkie mogen wonen met onze kinderen. Een prachtige boerderij in de Hoef en Schoutenpolder, waar al sinds jaar en dag de koeien worden gemolken en in het verleden ook kaas werd gemaakt.

Na het stoppen met de kaasmakerij, waardoor de huisstal leeg kwam te staan, ontstond het idee om een groepsaccommodatie te beginnen. Daar er in Zuid-Holland relatief weinig accommodaties zijn, zijn we dit idee verder uit gaan werken. Het resultaat is dat op 2 februari 2006 de eerste paal werd geslagen voor wat wij noemen ‘de Huiszwaluw’. Een mooie 80-persoons accommodatie welke al gauw een succes bleek te zijn. Families, scholen, verenigingen… iedereen wist ons al snel te vinden.

Weetje

De naam ‘het Zwaluwnest’ verwijst naar het in- en uitvliegen van onze gasten. Ze komen en gaan en komen vaak elk jaar weer terug!

Om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag zijn we in 2012 begonnen met de realisatie van een tweede accommodatie. Deze biedt ruimte aan 103 personen, heeft veel slaapkamers en is geheel rolstoeltoegankelijk. De accommodatie, die bestaat uit ‘de Boerenzwaluw’ (75 personen) en ‘de Oeverzwaluw’ (28 personen)  kan in zijn geheel gehuurd worden maar ook voor een deel.

In en om de accommodaties proberen we steeds dingen toe te voegen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We noemen onze kinderboerderij, de speeltuin, loungebanken en nog veel meer. Onze laatste aanvulling is een waterspeelplaats met twee grote waterpompen en een stortdouche. Leuk voor klein én groot!